neděle 18. února 2018

Vyčistit zuby, pomodlit a DO POSTELE!

Co si budeme povídat, každá máma ví, že nejkrásnější je, přitulit se k voňavému miminku. Však zase tolik místa nezabere, že? Ani se nerozkoukáme a najednou spíme na pěti centimetrech, bez peřiny a s dětskou nohou zabořenou ve tváři. A někdy v této chvíli padá rozhodnutí, že už přece jen by chtělo dítě přesunout do vlastní postele.



Tobísek měl postýlku již od narození ve svém pokojíčku. Občas tam spinkal, občas ne. Znáte to. S manželem jsme usoudili, že k druhým narozeninám Tobimu pořídíme postel větší. A pro toto velké stěhování bylo velice důležité vybrat správnou matraci a dobré lůžkoviny. Jelikož celá rodina trpíme na ekzém, snažíme se volit vhodné materiály. Do Tobiho nové postýlky jsme vybrali matraci ve složení kokos - molitan - kokos, která se nám osvědčila již v dětské postýlce.



Nedávno jsme Tobimu pořídili větší peřinu a polštář. Jedná se o hypoalergický set ze stránek effiki.cz . Vybrali jsme variantu ve velikosti 95x135cm, pro střední velikost postele úplný ideál. Na první dotek mě deka překvapila svoji lehkostí a příjemným materiálem. Vzhledem k alergiím je pro mě velice důležitá jednoduchá možnost údržby. Speciální prošívání deky zachovává vzhled a schopnosti i po častém praní.







Na stránkách nabízí i krásné ložní povlečení a prostěradla právě pro střední velikost postýlek, která je stále brána za tak trochu atypickou.

My jsme si velice oblíbili povlečení od značky Elodie Details, které pořizujeme na outdoorbaby.cz. Povlečení je vhodné právě pro velikost peřiny 95x135, polštář 40x60 a je vyrobena z příjemné 100% perkálové bavlny.


Pokud právě bojujete s otázkou, kdy dítě přesunout do větší postele, ráda vás pozvu ke shlédnutí mého videa ZDE .

Hezké sny vám i vašemu miminku. :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat